Individuele paardencoaching

Voor jeugd (en hun ouders) in Egmond Binnen

Wat is individuele paardencoaching?

Individuele paardencoaching is een bijzondere vorm van coachen, waarbij paarden worden ingezet en er vanuit het hier en nu wordt gewerkt. De coach laat zich bijstaan door zijn paarden en observeert wat er gebeurt. Door in gesprek te gaan kunnen onderwerpen of gebeurtenissen naar voren komen en in beweging worden gezet.

“Ik vind het moeilijk om vriendjes te maken”

“Soms word ik ineens heel erg boos”

Familieopstelling met paarden

Waarom paardencoaching?

Een paard is een vluchtdier en leeft in een kudde. Deze kudde is van levensbelang voor een paard. Paarden houden deze kudde veilig door samen te werken en rollen te verdelen. Paarden zijn intuïtief sterk ontwikkeld en kunnen goed waarnemen. Zij kunnen feilloos energie, veranderingen en informatie oppikken vanuit de kudde en de omgeving.

Paarden reageren net zo op mensen als ze op andere paarden zouden doen. Wanneer je met een paard in de bak staat, zal hij jou als een kuddegenoot zien.
Doordat paarden zo gevoelig zijn kunnen zij feilloos onze energie aanvoelen. Een paard wilt van nature helpen en zal zijn best doen om zonder oordeel signalen te geven over jouw emoties en gevoel.

Onze werkwijze

Tijdens een sessie voer je activiteiten uit met, naast of in gezelschap van het paard. We kijken naar het gedrag van het paard en wat dit voor gevoel bij jou oproept. Bij individuele paardencoaching werken we vanaf de grond. We gaan niet op het paard zitten en ervaring met paarden is dan ook niet noodzakelijk.

Een groot voordeel van paardencoaching is dat je door het paard sneller tot de kern komt. Het paard geeft non-verbale feedback waar de coach vragen over kan stellen. Door deze manier van werken komen er mooie inzichten aan bod en kan hieraan gewerkt worden. Hoe leuk is het voor jou of je kind om samen met het paard op zoek te gaan naar jouw krachten, kwaliteiten en zelfvertrouwen.

Paardencoaching individueel

Voor kinderen maakt het werken aan jezelf samen met paarden laagdrempeliger. Individuele paardencoaching voor kinderen laat ze spelenderwijs ontdekken wie ze zijn, wat ze lastig vinden, wat ze willen en kunnen.

Paarden zijn onbevooroordeeld en willen de echte jij zien, dit zorgt ervoor dat kinderen meer openstaan voor feedback.

Ieder kind en ouder is welkom.

Bekijk ervaringen van anderen

5/5

“Ik vond dit een hele fijne en speciale ervaring. Ik had nooit gedacht dat pony’s/paarden zoveel konden aanvoelen bij mensen. Ik vond het vooral gaaf toen Vogue mij seintjes gaf als ik ergens even niet op kwam. Ook toen Vogue op mijn schouder leunde was een bijzondere ervaring. Nu zie ik ook bij andere dieren hoe zij reageren en hun baasje helpen.”

– Saar, 16 jaar

5/5

”De coaching heeft mij zo goed gedaan! Ik heb echt tijdens die sessie mooie inzichten opgedaan en ik voel me de afgelopen weken zoveel lichter. Alsof ik 2021 echt met een frisse start ben begonnen en al die dingen van vroeger achter me kon laten. Echt duizendmaal dank daarvoor.”

– Noa, 23 jaar

5/5

”Mijn dochter vertelt nu vaker waar ze mee zit, in plaats van boos weglopen. Ze praat nu meer en geeft daar uitleg bij, ook probeert ze iets vervelends vaker om te buigen naar iets positiefs. Skye is zekerder geworden en communicatief sterker. Skye heeft het super fijn gehad en op een speelse manier veel geleerd.”

– Suus (moeder)

Ook starten met paardencoaching?

1 op 1 coaching voor maximaal resultaat

Inschrijving Individuele Paardencoaching