Kindercoaching met paarden

Coaching die elk kind verdient.

Waarom kindercoaching met paarden?

Vorange Paardencoaching biedt kindercoaching met paarden aan. Er zijn vele voordelen voor kinderen om te starten met paardencoaching.

Paarden spiegelen bijvoorbeeld het gedrag van het kind. Het voordeel hiervan is dat de paarden ons waardevolle informatie kunnen geven.

Deze feedback kan het kind zelf zien en de coach kan het kind hierop wijzen. Op deze manier kunnen kinderen inzicht krijgen in hun gedrag.

Ervaart uw kind de volgende uitdagingen?

Het kan zijn dat uw kind voor bepaalde uitdagingen staat, zoals voor zichzelf op willen komen, zijn/haar grenzen beter kunnen aangeven en graag meer samen kunnen werken met andere kinderen. Het kan ook zijn dat uw kind moeite heeft om contact te leggen met andere kinderen. De coaches en paarden zorgen tijdens de coaching ervoor dat dit soort uitdagingen worden aangereikt.

Herkent u de bovenstaande kenmerken niet bij uw kind? Wij kunnen elk kind de cursus ‘Pony Power voor Kids’ aanraden, omdat wij denken dat elk kind wel eens een steuntje in zijn of haar rug kan gebruiken.

Vorange Paardencoaching
Vorange 4

Andere voordelen om kinderen te coachen met paarden

Hieronder vindt u nog een aantal voordelen waarom kindercoaching met paarden effectief is.

Is kindercoaching met paarden iets voor mijn kind?

Het antwoord is: Ja! Elk kind is uniek en zal op zijn of haar eigen manier paardencoaching ervaren. Er wordt naar elk kind gekeken en op basis daarvan bepaald wat voor hem of haar goed zal werken.

Kindercoaching met paarden

Welke soort kindercoaching met paarden bieden wij aan?

Wij bieden momenteel twee verschillende soorten methodes aan, namelijk Pony Power voor Kids en Stokpaardjes.

Pony Power voor Kids

Het concept Pony Power voor Kids is een uniek cursusprogramma speciaal bedacht voor kinderen van zes tot twaalf jaar om te werken aan sociaal-emotionele vaardigheden. De naam Pony Power zegt het al een beetje, namelijk kracht.

Stokpaardjes

Stokpaardjes is een basiscursus paardenkennis voor nieuwsgierige kinderen vanaf 6 jaar, die van paarden en pony’s houden. Ideaal voor kinderen die willen gaan paardrijden, al op paardrijden zitten, maar nog weinig andere dingen van pony’s en paarden weten en voor kinderen die enthousiast en nieuwsgierig zijn naar kennis en vaardigheden.

BONUS: Ontvang onze vijf thema’s in uw mailbox.

De Pony Power voor Kids cursus is een populaire cursus voor kinderen door heel Nederland. Om een indruk te krijgen van wat de cursus inhoudt, kunt u gratis de vijf thema’s van de cursus downloaden.

Op deze laagdrempelige manier kunt u en uw kind kennis maken met ons en wat wij doen tijdens de cursus.

“Ik vind het moeilijk om samen te werken”

“Wanneer ik STOP zeg, wordt er niet naar mij geluisterd”

Kan ik mijn kind direct opgeven voor Pony Power voor Kids of Stokpaardjes?

Ja! Via de aanmeldpagina kunt u uw kind direct aanmelden voor een van de twee cursussen.