Ervaring Pony Power voor Kids

Afgelopen zaterdag hebben wij de derde les van de cursus Pony Power voor Kids gehad. Deze les stond in het teken van je eigen ruimte.

Naast dat kinderen liefde nodig hebben van hun ouders, zij het goed doen met een dagelijks ritme en grenzen nodig hebben, komt er nog een belangrijk puntje bij. Namelijk de eigen ruimte van het kind. Een eigen plekje waar een kind zich kan terugtrekken.

In onze huidige maatschappij waarin eigenlijk continu drukte om ons heen is, is het belangrijk om voor een kind een eigen plek te creëren. Het kind kan op deze plek even nadenken, een boekje lezen of languit lekker niksen. Dit plekje is eigenlijk bedoeld, zodat een kind zich kan terugtrekken op het moment dat hij/zij dat zelf nodig heeft.

Thuis kan je hier ook met je kind aan werken. Laat jouw kind hierin meedenken, wat vinden ze fijn en waar kunnen jullie zo’n rustig plekje creëren? Bedenk ook samen wanneer zo’n momentje rust fijn zou zijn. 

Pony Power voor Kids les 3 

Tijdens les 3 Pony Power voor Kids kregen de kinderen de opdracht om hun veilige plekje na te maken in de paardenbak. We hadden allerlei attributen die gebruikt mochten worden.

De mooiste creaties werden gebruikt, maar vooral ook ruimtes waar goed over nagedacht was. “Dit is mijn kamer, zei N”. “Dit is mijn plekje op school in de gang waar ik mij kan terugtrekken als ik verdrietig of boos ben, zei B”.

We hebben besproken wanneer het fijn is als je zo’n eigen ruimte hebt en wanneer maak je daar nou gebruik van? De kinderen werden op deze manier aan het denken gezet en geïnspireerd door elkaar. Ook hebben we besproken dat zo’n eigen plekje goed voor je is en niet gek als jij even tijd nodig hebt voor jezelf.

Om er een leuke draai aan te geven mochten de pony’s los in de bak lopen. Kwam een pony in de buurt van jouw eigen rust plekje? Hoe geef je dan je grenzen aan?

Een goeie oefening voor kinderen om stevig te staan en je grenzen aan te geven. Wanneer zij dit deden stopte de pony ook meteen met lopen. De kinderen hebben ervaren dat hun lichaamshouding en stem hieraan mee werkt.

Al met al een geslaagde derde les Pony Power!

Starten met
individuele paardencoaching?

Bekijk dan alle informatie
Wil je dit artikel delen?
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Deel via WhatsApp
Deel via e-mail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *