Wat zijn de voordelen van paardencoaching met kinderen?

Een paard leeft en ziet alleen in het hier en nu. Hij voelt alleen hoe het vandaag met je gaat. Eigenlijk hoef je tijdens een sessie paardencoaching alleen maar jezelf te zijn. Wat zijn de voordelen van paardencoaching met kinderen? In deze blog geven we een aantal voordelen.

Communicatie bij kinderen en paarden

Paarden kunnen natuurlijk niet net als ons praten. Zij kunnen door hun lichaamshouding en hun energie met ons communiceren. Zo kunnen paarden, net als kinderen, ons non-verbale feedback geven. We kijken altijd samen met het kind wat er gebeurt.

Wij van Vorange Paardencoaching kunnen niet zeggen wat een paard bedoelt met zijn signalen. We kunnen wel samen met het kind in gesprek gaan over wat het paard doet. Waarom blijft een paard bijvoorbeeld staan? Is hij blij of misschien wel verdrietig? Herken jij deze emoties bij jezelf?

Samen achter blokkades komen 

Zo komen we samen achter de blokkade van het paard en dus ook de blokkade van het kind. Het kind krijgt direct te zien wat er speelt, doordat het paard het laat zien.

Ook ziet en ervaart het kind direct wat er gebeurt wanneer de blokkade wordt uitgesproken. Op het moment dat jij iets verandert, bijvoorbeeld het toelaten van emoties, reageert het paard hier direct op. Ervaringsgericht leren blijft beter hangen, dan wanneer je alleen ergens over praat. Nog een groot voordeel van het coachen met paarden. 

Paarden oordelen niet

Een ander voordeel van paardencoaching is dat paarden niet oordelen. Er ontstaat een veilig gevoel in de bak tijdens een sessie met een paard. Het is hierdoor makkelijker om je kwetsbaar op te stellen en de feedback van een paard te ontvangen, waar geen oordeel in zit. 

Binnen individuele paardencoaching en bij Pony Power voor Kids leren kinderen om samen met het paard te werken. We leren kinderen te luisteren naar hun gevoel. Vind je het spannend? Wat heb je nodig om je beter te voelen? Het aangeven van je eigen grenzen is belangrijk!

Naar buiten met de kinderen

De sessies met paarden zijn altijd buiten. De frisse lucht en de wind door je haren geeft veel meer rust dan een coachingsgesprek binnen. Daarbij mag het paard natuurlijk niet ontbreken. Tijdens het aanraken, knuffelen en borstelen van een paard ontstaat oxytocine, een knuffelhormoon. Dit zorgt ervoor dat je stresslevel daalt en je weer kunt ontspannen. Ook dit geeft een extra gevoel van veiligheid om kwetsbare thema’s er te laten zijn. 

Wil jij deze voordelen ervaren? Neem dan contact op via info@vorange.nl 

Starten met
invidivduele paardencoaching?

Bekijk dan alle informatie
Wil je dit artikel delen?
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Deel via WhatsApp
Deel via e-mail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.