Waarom een paardencoachsessie nuttig is (voor jou en/of voor je kind)

Coachen met paarden is actief. Je hoeft niet aan een bureau tegenover iemand anders te zitten. Tijdens een coachingsessie ben je met en zonder het paard in beweging.

Het paard is een ster in non-verbale communicatie. Met zijn ogen, oren, houding, manier van bewegen en in interactie met jou probeert het paard jou iets te vertellen. Dankzij de wetenschap weten we inmiddels dat paarden spieren in hun gezicht hebben die wij zelf ook hebben. De gezichtsuitdrukking van en paard is daardoor herkenbaar voor ons.
Het paard reikt je ‘dingen’ aan tijdens een sessie.

Non-verbale communicatie

Een paard laat je zien wat je echt doet en wat dat voor reactie bij een ander teweeg kan brengen. Hierdoor maken paarden je bewust van wie jij bent. Je ervaart en voelt dit op het moment dat je samenwerkt met het paard. Dat doet het paard ook nog eens zonder vooroordelen. De feedback van een paard komt minder confronterend over. Zou dat komen doordat een mens praat en een paard ons het non-verbaal vertelt?

Paardencoachsessie voor snelle resultaten

Een coachpaard geeft je op een snelle manier inzichten. Na een coachingsessie kan je al veel voldoening ervaren. Dit betekent natuurlijk niet dat je na een sessie klaar bent. Het is vervolgens aan de coachee de taak om verder te werken met de verkregen inzichten.

Een paard geeft je direct positieve feedback wanneer je problemen en coachpunten oplost op een manier die bij jou past. Hoezo iets wat bij jou past? Het paard voelt het als jij je ongemakkelijk voelt of niet congruent bent. Hij zal daarom alleen positieve feedback geven op een oplossing die goed voelt voor jou. Het paard kan jou dit duidelijk maken door te spiegelen.

Eigen krachten ontdekken

Een laatste mooie reden voor paardencoaching is dat je tijdens een sessie je eigen krachten ontdekt. Het paard wil jou helpen en dat kan als jij je eigen krachten kent. Wanneer je deze hebt gevoelt dan neem je deze eigen krachten overal mee naar toe.

Naast al deze voordelen van paardencoaching is nieuwsgierigheid natuurlijk ook perfecte reden om een paardencoaching aan te gaan.

Aanmelden voor een paardencoachsessie? Bekijk onze coachingstrajecten en meld je vandaag nog aan.

Starten met
invidivduele paardencoaching?

Bekijk dan alle informatie
Wil je dit artikel delen?
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Deel via WhatsApp
Deel via e-mail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.